16 Nisan 2013 Salı

Sivas- Madımak Çorbası

Malzemeler:

1 kg. madımak

3 baş kuru soğan

3 tablet et suyu

200 gr. pastırma

1 tatlı kaşığı çemen

1 çorba kaşığı tereyağ

1/2 su br. pilavlık bulgur

Yapılışı


 
1 kg madımağı önce ayıklarız; iri köklerini kesip, farklı ot,çöpten arındırdıktan sonra
bol suyla 4-5 kez yıkayıp ufak ufak doğrarız,
 

 
 
Tencereye tereyağını , ufak doğranmış soğanları ve et suyunu ilave edip kavururuz,
ardından madımakları ilave edip biraz daha kavurduktan sonra önceden kaynatılmış suyu üzerini 2-3 parmak geçecek kadar koyup 20 dk. orta ateşte pişiririz. Daha sonra bulgur, pastırma ve çemeni ilave edip kısık ateşte 20 dk. daha pişirir ve sıcak servis yaparız.Soğuk sevenler için soğuyunca üzerine yoğurtlu sarımsaklı alternatifi tercih edilebilir.


 
Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder