Suyu gördüğünüz gibi göz kararı koyuyoruz
Kaya tuzu diye adlandırılan tuzumuzdan 1 tatlı kaşığı
4 Bardak un
Kıvamı gelene kadar yoğurduktan sonra tezgaha alıyoruz,
3 eşit top yapmanın gayesi, ikisiyle hingel kalanıyla katmer yapımında kullanmaktı,
Katmer tarifini bir sonraki yayında paylaşacağım:)
Önceden haşlanmış 6-7 ad. orta boy patatesimize 1 tatlı kaşığı iyotlu tuz,
1 tatlı kaşığı pul biber
çok ezmemek şartıyla kaşıkla karıştırılır,
ve yumak hamurumuzdan ilkini açmaya başlarız,
İçine katılan sevginin göstergesi :)
Yine 1 tatlı kaşığı kaya tuzunu önceden kaynatılmış suya ekleriz
Hingellerimizi kaynayan suya attıktan sonra ara sıra yapışmasın diye karıştırırız,
Tereyağımızı eritmek üzere ocağa alırız,
Hingellerimiz çok fazla suda kalmamalıdır dağılmaması için,
Yağımız köpürmeye başlar,
Pişen hingellerimizi süzgeç yardımıyla tepsiye alırız,
Yağımız hazır hale gelmiştir,
Ve üzerine sıcakken yağımızı dökeriz
Afiyet olsun:)
Annemin ellerine sağlık der, yemekten sonra o güzel ellerinden öperim ..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder