9 Nisan 2013 Salı

Sivas'ın Meşhur Hingeli

 
Suyu gördüğünüz gibi göz kararı koyuyoruz

 
Kaya tuzu diye adlandırılan tuzumuzdan 1 tatlı kaşığı

 
4 Bardak un

 
Kıvamı gelene kadar yoğurduktan sonra tezgaha alıyoruz,


 
3 eşit top yapmanın gayesi, ikisiyle hingel kalanıyla katmer yapımında kullanmaktı,

 
Katmer tarifini bir sonraki yayında paylaşacağım:)

 
Önceden haşlanmış 6-7 ad. orta boy patatesimize 1 tatlı kaşığı iyotlu tuz,

 
1 tatlı kaşığı pul biber

 
çok ezmemek şartıyla kaşıkla karıştırılır,

 

 
ve yumak hamurumuzdan ilkini açmaya başlarız,

 

 
 

 

 




 
İçine katılan sevginin göstergesi :)




 
Yine 1 tatlı kaşığı kaya tuzunu önceden kaynatılmış suya ekleriz

 
Hingellerimizi kaynayan suya attıktan sonra ara sıra yapışmasın diye karıştırırız,

 
Tereyağımızı eritmek üzere ocağa alırız,

 
Hingellerimiz çok fazla suda kalmamalıdır dağılmaması için,

 
Yağımız köpürmeye başlar,



 
Pişen hingellerimizi süzgeç yardımıyla tepsiye alırız,

 
Yağımız hazır hale gelmiştir,

 
Ve üzerine sıcakken yağımızı dökeriz

 
Afiyet olsun:)
 
Annemin ellerine sağlık der, yemekten sonra o güzel ellerinden öperim ..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum Gönder