27 Mayıs 2013 Pazartesi

Sulu Köfte Çorbası

Sulu Köfte Çorbası

Malzemeler:

Yarım KG. kıyma
1 su bardağı ince bulgur
1 yumurta
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 büyük baş soğan
1 tatlı kaşığı tuz
1 çorba kaşığı salça  ( yarım çorba domates salçası - yarım çorba biber salçası)
1 tatlı kaşığı tereyağ
1 lt su


Yapılışı:

Geniş bir tepsiye kıymayı koyup üzerine soğanı rendeleriz, ardından yumurta,bulgur, pul biber, karabiber, kimyonu da ilave edip yoğurup ufak misketler halinde toplar yaparız,
Bir yandan tenceremize tereyağ ve salçayı ilave edip biraz karıştırıp üzerine suyu koyup kaynatırız, kaynayan suyumuza yapmış olduğumuz topları atıp 10-15 dk kadar orta ateşte ara sıra karıştırarak pişirmeye devam ederiz akabinde ocağın  altını ve tencerenin ağzını  kapatıp 5 dk beklettikten sonra sıcak servis yaparız.


 
 
Afiyet Olsun:)

12 Mayıs 2013 Pazar

Dondurmalı İrmik Helvası

Dondurmalı İrmik Helvası


Malzemeler:

1 su bardağı irmik
2 su bardağı süt
yarım paket margarin
1 su bardağı toz şeker
1 paket fıstık
Sade dondurma


Yapılışı:

Yağ ile birlikte fıstıkları geniş bir tavada kavururuz çok karartmadan irmiği ilave edip biraz daha kavurmaya devam ederiz, Ardından sütle şekeri karıştırıp üzerine soğukken döküp pilav demler gibi demlemeye bırakırız. Ilık hale gelince bir küçük kaseye önce biraz helva koyarız, üzerine kaseye göre 1-2 kaşık  dondurma ekleriz üzerine tekrar helva koyup , kaseyi düz bir tabağa ters çevirerek kapatırız,  ve hemen servis etmemiz gerekir ki dondurmamız helvanın içinde eriyip dağılmaması için..

 
Afiyet olsun:)
 
İçini görmek isteyenlere ilave foto:
 
 

1 Mayıs 2013 Çarşamba

Çakma Poğaça/ Ekmek



    Bugün iş yerim tatil olduğundan her zamanki gibi boğazım boş durmadı ve evde  5 Çayı'nın yanına bir şeyler yapayım dedim.

Çakma Poğaça/ Ekmek

Malzemeler:


3 su bardağı un
1 su bardağı yoğurt
1 yumurta
3 çorba kaşığı lor peynir
1 tatlı kaşığı tuz
1 çorba kaşığı toz şeker
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çorba kaşığı tereyağ

Yapılışı:

Derin bir kaba yoğurt, sıvı yağ, tereyağ,yumurtanın akı ilave edilip karıştırılır, ardından peynir eklenir ( karıştırmıyoruz)
başka bir kaba un, tuz , şeker, kabartma tozu eklenip karıştırılır ve harcımızın olduğu kaba dökeriz, Malzemeleri yoğurmaya başlarız hamurumuzu elimize alıp birkaç kez sert bir şekilde tezgaha bırakırız, kıvama gelince cevizden biraz büyük toplar koparıp yağlanmış tepsiye koyup ,kalan yumurta sarısını üzerine sürüp önceden ısıtılmış fırına veririz.



 Fırından çıkardıktan sonra bazılarının arasına salam, kaşar, marul koyup bazılarını da sade bırakıp çayın ,çorbanın yanında götürebilirsiniz.




Afiyet olsun:)