25 Ağustos 2015 Salı

Fırında Sütlaç / Fırın Sütlaç - Sütlü Aş



   Uzun zamandır eşimin "bana sütlaç yap, bana sütlaç yap" diyen o çocuksu haline dayanamayıp markette gördüğümüz Avonos güveçlerini satın aldıktan sonra, "sana fırında sütlaç yapacağım" diye söz vermiş bulundum.
Tencere sütlaçlarımın yerini daha az zaman harcadığım fırında sütlaça bırakmanın mutluluğu içerisindeyim. :) Aynı zamanda eşime sütlaç yapmanın da :)

Malzemeler:

1 lt Yörsan Günlük Süt ya da Torku Günlük Süt ,
( Yörsan'ın sütü daha yağlı,yoğundur, kaymağı iyi olur. Günlük yoğurt yaparken tercihim daha çok ondan yana oluyor. )
Her güveç için 2,5 - 3 tatlı kaşığı tepeleme pirinç,
Her güveç için 2 tatlı kaşığı toz şeker (%100 pancar şekeri)

Yapılışı:

1 lt süt 4 kase güveçe tam gelmektedir. Bir taraftan pirinçler 3-4 kez iyice yıkanır ve kaselere 2,5 - 3 kaşık ilave edilir. Ardından şekeri de ekledikten sonra 1-2 kez yavaşça karıştırıp fırına verilir. 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.

Dipnot: Fırının alt tarafına koyup alt ve üst ayarı açık şekilde olmalıdır.

Bu seferlik üzerine Karanfil tozu eklemedim sizler ekleyip de deneyebilirsiniz.

Afiyet olsun :)