6 Aralık 2015 Pazar

WhatsApp'ta Kanıtlar Nerede?


Merhabalar,

Geçtiğimiz hafta 1 Aralık 2015 saat 16.00-18.00 arasında İstanbul Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezinde inetTR-15 Türkiye'de İnternet Konferansında "WhatsApp'ta Kanıtlar Nerede?" konu başlıklı panelimiz oldu.

Giderek kullanıcı sayısı artan sosyal iletişim aracı olan WhatsApp'ın günümüzdeki yeri ve önemi, kullanım amaçları, hukuki açıdan davalara konu olma sebepleri ve teknik açıdan delillerin nerede tutulduğu anlatıldı.

WhatsApp uygulaması ile yapılan haberleşmeye ait kayıtlar cep telefonu ekranlarıyla mahkemelerde çoğu zaman kanıt olarak sunuluyor.
WhatsApp uygulamasından kanıt temini,  kanıtın saklanması ve elektronik haberleşme süreçleri üzerine dikkat edilmesi gerekenleri, özel hukuk ve bilişim hukuku-ceza hukuku alanlarıyla birlikte değerlendirerek: Adli Bilişim bilimi gereği kanıtların inkar edilemez, değiştirilemez ve her defasında aynı inceleme sonuçlarını vermesi gerektiği; gelen-giden fotoğrafları, görüntüleri, ses kayıtlarını da aynı şekilde görüp/dinleyerek karar verilemeyeceği, cep telefonu içerisine bu kanıtların sonradan yüklenebilindiği ve bu nedenle kanıtların elektronik özet değerleri, bütünlüğü gibi niteliğe dair değişkenlerini nasıl temin edeceğimiz şeklinde katılımcılarla bilgi paylaşıldı.

program bilgisi için tıklayın.

                                  


Sebzeli Börek





Malzemeler:

500-750 gr. pırasa
1 adet havuç
2 adet patates
3 adet yufka
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 çorba kaşığı ayçiçek yağı
Tuz, karabiber, pul biber

Üzeri için:
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı sıvıyağ
çörek otu

Yapılış:

Öncelikle benim fırınım ufak olduğundan 3 yufkadan 6 kat çıkarıyorum. Fırını büyük olanlar 1 kg.lık pırasa ve 6 yufkayla yapabilirsiniz.

Pırasalar sirkeli suda 20 dk. kadar bekletilip iyice duruladıktan sonra ince ince doğranır. Derin ve geniş bir tencereye zeytinyağı ve ayçiçek yağı ilave edilir. Doğranan pırasalar eklenip suyunu salana kadar kavrulur. Üzerine havuç ve patatesleri rendeleyip tuzu ekledikten sonra suyunu tam çekmeyecek kıvamda kavrulur. Altını kapatıp baharatları ekleyip iyice karıştırırız.

Yufkalar 6 parça halinde tepsinin altı yağlanıp her kata malzeme ekleyerek işlemi tamamlarız. Üzerine yumurta, yoğurt ve yağlı karışımı sürüp çörek otunu ilave ettikten sonra dilimleriz ve 200 derecelik fırında önce alt katta 25-30 dk sonra üst katta üzeri kızarana kadar pişiririz. İlk sıcaklığı geçince servis ederiz.

Afiyet olsun..