13 Nisan 2016 Çarşamba

Kereviz Salatası

Güzel bir Nisan sabahından herkese günaydın, herkese merhaba!:)

Hep giriş cümlemi nasıl yapsam diye düşünür dururum sonunu bağlayabilmek için ama biliyorum içimde bir sürü cümleler kurup burada doğrudan yemek tarifi vereceğimi :)) Bana kalsa Beşiktaş nasıl yendi diye başlardım sonra Kanal D' de Hayat Şarkısı diye bir dizi var yıllardır televizyon dizilerinden uzak duran ben, salı günlerini iple çeker oldum .. sonra sonraa ımmm şirketlerin Bilgi Güvenliği'nden ne kadar yoksun olduklarından bahsetsem o da ilgi çekmez... WhatsApp geçenlerde uçtan uca şifrelemeden bahsetmiş ona da bir iki kelam edeyim desem neyseee ya o kadar vaktim yok :D

Gelelim benim gibi kereviz yemeğinden nefret edip besin değeri var diye zorla yiyip bir de zorla yediğinde vücudun onu tepkime gibi görmesinden korkup besin değerinin bana olan faydasından şüphe ederken en iyisi salatasını deneyelim belki seveceğim bir yanı vardır dedim ve favori yiyeceğim arasına almış bulundum.:)

Malzemeler

2 orta boy  kereviz
yarım portakal suyu
2 adet limon
Taze sarımsağın kök tarafı
Bir tutam maydonoz
Kıvama göre yoğurt
Çay kaşığının ucuyla kaya tuzu
2 adet ceviz
2 adet badem
2 çorba kaşığı z.yağı

Yapılışı

Limon suyu ve portakal suyu derin bir kaseye alınıp üzerine soyulmuş , rendelenmiş kerevizler eklenip iyice ovulur. İçine tuz  ve ince doğranmış taze sarımsak eklenir tekrar ovulur.
Kıvamına göre yoğurt eklenir karıştırılır ve üzerine kıyılmış maydonoz , kırılmış ceviz ve bademler ilave edildikten sonra üzerine zeytinyağını gezdirip afiyetle ve gönül rahatlığıyla hem de bir oturuşta tek başınıza koca tabağı bitirebilirsiniz.:)