6 Aralık 2015 Pazar

Sebzeli Börek





Malzemeler:

500-750 gr. pırasa
1 adet havuç
2 adet patates
3 adet yufka
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 çorba kaşığı ayçiçek yağı
Tuz, karabiber, pul biber

Üzeri için:
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı sıvıyağ
çörek otu

Yapılış:

Öncelikle benim fırınım ufak olduğundan 3 yufkadan 6 kat çıkarıyorum. Fırını büyük olanlar 1 kg.lık pırasa ve 6 yufkayla yapabilirsiniz.

Pırasalar sirkeli suda 20 dk. kadar bekletilip iyice duruladıktan sonra ince ince doğranır. Derin ve geniş bir tencereye zeytinyağı ve ayçiçek yağı ilave edilir. Doğranan pırasalar eklenip suyunu salana kadar kavrulur. Üzerine havuç ve patatesleri rendeleyip tuzu ekledikten sonra suyunu tam çekmeyecek kıvamda kavrulur. Altını kapatıp baharatları ekleyip iyice karıştırırız.

Yufkalar 6 parça halinde tepsinin altı yağlanıp her kata malzeme ekleyerek işlemi tamamlarız. Üzerine yumurta, yoğurt ve yağlı karışımı sürüp çörek otunu ilave ettikten sonra dilimleriz ve 200 derecelik fırında önce alt katta 25-30 dk sonra üst katta üzeri kızarana kadar pişiririz. İlk sıcaklığı geçince servis ederiz.

Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder