14 Haziran 2013 Cuma

Patatesli İçli Köfte

Patatesli İçli Köfte

Malzemeler:

10 Patates
2 su br. ince bulgur
1 çay br. un
1 tatlı kaşığı tuz + 1 çay kaşığı tuz
1 yumurta
1 çay kaşığı pul biber
1/2 çay kaşığı karabiber
Tereyağ 250 gr

Yapılışı:

Öncelikle patateslerimizi önceden haşlamamız işimizi kolaylaştıracaktır,
Bulguru taş falan varsa temizledikten sonra üzerini geçecek kadar kaynar su koyarak koyduğumuz kabın ağzını kapatıp yarım saat kadar bekletiriz.
Şişen bulgurumuzun üzerine unu, 1 tatlı kaşığı tuzu, yumurtayı ekleyip yoğururuz, Kıvama geldikten sonra haşlanmış patateslerimizi ezerek içine  1 çay kaşığı tuzumuzu ve karabiberle , pul biberi ilave edip karıştırırız.
Daha sonra bulgur harcımızı avuç içine alıp biber dolması yapar gibi içini parmağımızla açarak iç harcımız olan patatesi koyup yuvarlaklaştırırız. Elimize yapışmasın diye ufak bir kaseye su koyarak elimizi arada ıslatabiliriz. Yumaklarımızı hazırladıktan sonra derin bir tencerede kaynayan suyun içine atıp 15-20 dk haşlayıp süzgeçle çıkarırız.
Son olarak tereyağımızı tavada eritip üzerine sıcakken döküp servis yaparız, yanında öneri ayran ve Sivas'ın meşhur dal turşusu birbirini tamamlayıcı özelliktedir..

 
Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder