Malzemeler:
Yarım KG. kıyma
1 su bardağı ince bulgur
1 yumurta
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 büyük baş soğan
1 tatlı kaşığı tuz
1 çorba kaşığı salça ( yarım çorba domates salçası - yarım çorba biber salçası)
1 tatlı kaşığı tereyağ
1 lt su
Yapılışı:
Geniş bir tepsiye kıymayı koyup üzerine soğanı rendeleriz, ardından yumurta,bulgur, pul biber, karabiber, kimyonu da ilave edip yoğurup ufak misketler halinde toplar yaparız,
Bir yandan tenceremize tereyağ ve salçayı ilave edip biraz karıştırıp üzerine suyu koyup kaynatırız, kaynayan suyumuza yapmış olduğumuz topları atıp 10-15 dk kadar orta ateşte ara sıra karıştırarak pişirmeye devam ederiz akabinde ocağın altını ve tencerenin ağzını kapatıp 5 dk beklettikten sonra sıcak servis yaparız.
Afiyet Olsun:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder