1 Mayıs 2013 Çarşamba

Çakma Poğaça/ Ekmek



    Bugün iş yerim tatil olduğundan her zamanki gibi boğazım boş durmadı ve evde  5 Çayı'nın yanına bir şeyler yapayım dedim.

Çakma Poğaça/ Ekmek

Malzemeler:


3 su bardağı un
1 su bardağı yoğurt
1 yumurta
3 çorba kaşığı lor peynir
1 tatlı kaşığı tuz
1 çorba kaşığı toz şeker
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çorba kaşığı tereyağ

Yapılışı:

Derin bir kaba yoğurt, sıvı yağ, tereyağ,yumurtanın akı ilave edilip karıştırılır, ardından peynir eklenir ( karıştırmıyoruz)
başka bir kaba un, tuz , şeker, kabartma tozu eklenip karıştırılır ve harcımızın olduğu kaba dökeriz, Malzemeleri yoğurmaya başlarız hamurumuzu elimize alıp birkaç kez sert bir şekilde tezgaha bırakırız, kıvama gelince cevizden biraz büyük toplar koparıp yağlanmış tepsiye koyup ,kalan yumurta sarısını üzerine sürüp önceden ısıtılmış fırına veririz.



 Fırından çıkardıktan sonra bazılarının arasına salam, kaşar, marul koyup bazılarını da sade bırakıp çayın ,çorbanın yanında götürebilirsiniz.




Afiyet olsun:)






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder