11 Şubat 2016 Perşembe

Sulu Köfte Çorbası 2



Bir önceki tarifimde lahana sarmasının yapılışında bahsetmiş olduğum artan iç malzemenin çorbası:)

Malzemeler :

ilave  1 çorba kaşığı ince bulgur
1 yumurta

Yapılışı:

Harcımızı karıştırdıktan sonra bir tabağa un serpip harçtan misket toplar yapıp unlu tabakta sendelemek .

1lt su kaynatıp topları içine atın ve bir tavada 1 çorba kaşığı domates salçasını yağda kızdırıp çorbanın içine eklemek. İndirmeye yakınken isteğe göre maydanoz kıyıp içine atabilirsiniz.

Kapuska ile pek aram olmadığından bunu uygun gördüm :)

Afiyet olsun..





2 yorum:

  1. Her şey çok güzel de yemek ismi zeka unsuru mu, yoksa dili katletmek mi, onu çözemedim...

    YanıtlaSil
  2. Sivas'ın meşhur çorbasıdır. İsmini oradan alır.:)

    YanıtlaSil