15 Şubat 2016 Pazartesi

Yaprak Sarma


Malzemeler:

Yarım kg salamura yaprak
2 su bardağı pirinç
4 orta boy soğan
yarım demet maydanoz
1 çay kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığından az tuz
1 çay kaşığı ucuyla tarçın
1 çay kaşığının yarısı karabiber
1 çay bardağı zeytinyağı
Üzerine 2-3 dilim limon

Yapılışı:

Yaprakları akşamdan ılık suya basarız. Sabah sadece sudan geçiririz.
Diğer tarafta pirinçleri 3 kez yıkayıp tuzlu suda 1 saat bekletiriz.
Derin bir kaba maydanozları ince ince kıyıp, soğanları rendeledikten sonra suyu süzülen pirinçlerle yarım çay bardağı yağ ile birlikte tüm malzemeyi karıştırırız ve tenceremizin altına yaprak dizdikten sonra sarmalarımızı sarıp dizeriz.  Üzerine kalan zeytinyağımızı gezdirip sarmaların üzerine çıkacak kadar su ilave ettikten sonra üstüne tabak kapatıp tenceremizin kapağını açmadan kısık ateşte suyu çekip şişene kadar pişirmeye bırakırız.

Sarımsaklı yoğurt hazırlayarak servis ediniz..

Afiyet olsun..


Normalde yaprakları tek tek kaynar suya atar ardından soğuk suya koyardım ama bu sefer acelem olduğu için suya basma yöntemini denedim ve içini tencerede hafiften kavurmadan çiğden yaptım. Sonuç, yine lezzetli oldular.:)








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder