14 Haziran 2015 Pazar

Dalları Bastı Dut- Kiraz



Yaz geldi ve dallardan akan bal misali dutlarla içimiz serinlemeye başladı.

Lakin dut ve kiraz fiyatları marketlerde el yakar vaziyette olduğundan herkesin bütçesine hitap edemez durumda.

Ben biraz bu konuda şanslı sayıldığım için annemin bahçesinden toplayıp 4 aylık bebeğime de 3 adet sıkıp,suyunu içirmeye başladım. Hem anne sütünü gözle görülür şekilde artırma özelliğine sahip hem de kansızlığa iyi geliyor. Mevsimi geçmeden az az tattırmak gerekiyor.

Bu arada dutun bir diğer özelliği, çoğu insanın rahatsızlık duyduğu basur hastalığına ( hemoroid ) çok iyi gelmesidir. Meme yapan basurları sıkılaştırma özelliğine sahip.

Yani sözün özü dut bulduğunuz an ister bir parkta ister komşunun bağında,bahçesinde ( tabii kul hakkı yemeden , izin isteyerek ) yemeye çalışın.

3-4 gün evvel de olgunlaşmış  bir kayısının  ( kayısı sirkeli suda bekletilir, kabuğu soyulur)  yarısını ezip anne sütüyle sulandırıp 3 çay kaşığı kadar kızıma içirmiştim tadını çok beğenmişti.  Aynı şekilde araya zaman koyarak dut için de denedim güzel güzel yemeye başladı. O yiyor , aman beğendi diye abartmamak gerekiyor çünkü bağırsak enzimleri yeni geliştiği için bünyesini zorlamamak lazım. Bize her iyi gözüken şey farkında olmadan sıkıntı verebilir.


Şimdi yemek arası :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder