21 Nisan 2013 Pazar

Halbura Bastı Tarifi - Sivas-

Halbura Bastı Tarifi

Malzemeler:


1 çay br. süt
1  çay br. su
1 pkt. kabartma tozu
1 çorba kaşığı tereyağ
5 yumurta
Alabildiği kadar un
Tavada kızartmak için 1 çorba kaşığı tereyağ


Yapılışı:


Malzemelerin hepsi kaba konularak yoğurulur, kulak memesi kıvamına gelince ceviz büyüklüğünde parçalara ayırıp köylerde halbura basılarak yapılan bu yemeğimiz artık günümüzde rendeye/kevgire basılarak şekil verilir, tavaya 1 çorba kaşığı tereyağ konularak kızartılır, isteyen tepsiyi yağlayarak fırında da yapabilir. Kızartıldıktan sonra normalde şerbet dökülerek yapılır ancak ben üzerine sadece bal dökerek yemeği tercih edenlerdenim .

 
Afiyet olsun:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder