11 Nisan 2013 Perşembe

Katmer Katmer , Katmerler.. Sivas Katmeri

 
Evet, geçen gün hingel tarifinde katmeri ekleyeceğimden söz etmiştim,

 
ayırdığımız son yumağımızı açtıktan sonra, tereyağını üzerine/içine döküp şekildeki gibi sararız,

 
3-4 eşit parçaya ayırdıktan sonra, oklava yardımıyla biraz açarız,


 
 
 
 
az miktarda konulan sıvıyağımız kızınca katmerimizi tavaya alalım,

 
arkalı önlü pişirdikten sonra,

 
Afiyet olsun der, bunun üzerine çayı demlerim:)

5 yorum:

  1. Ellerine sağlık halacımmmm:) Ne güzelde yaparmışş

    YanıtlaSil
  2. Amanıın!! kimleri görüyorum:) , Nadiye abla hoş geldin sayfamıza , teşekkür ederiz, selamlar:)

    YanıtlaSil
  3. Aleykümselamlar Hoşbulduk canım daha nice güzelliklerde buluşalım (BİRTANEM )

    YanıtlaSil
  4. bir katmer olsada yeseydik :)

    YanıtlaSil